Instellingen

Hartstikke druk op de weg door vakantiegangers

Vakantiegangers namen vrijdagmiddag massaal de auto en dat zorgde voor extra drukte op de weg. Door heel Gelderland stond er op het hoogtepunt ruim 150 kilometer file. Vanwege een aantal verkeersongelukken duurde de reis ook nog eens iets langer dan verwacht. De ongelukken zorgden onder andere voor files tot acht kilometer op zowel de A12 als de A1. © RonV Media

ARNHEM - Vakantiegangers namen vrijdagmiddag massaal de auto en dat zorgde voor extra drukte op de weg. Door heel Gelderland stond er op het hoogtepunt ruim 150 kilometer file. Vanwege een aantal verkeersongelukken duurde de reis ook nog eens iets langer dan verwacht. De ongelukken zorgden onder andere voor files tot acht kilometer op zowel de A12 als de A1.

Vrijdagochtend was ook nog een file op de A12 (8 km) door een klapband van een vrachtauto. Daarnaast kampten automobilisten op de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle, door een ongeluk tussen een auto en vrachtauto, met een flinke vertraging.

A12 Duitse grens en Duiven

Er waren twee rijstroken dicht op de A12 Arnhem richting Utrecht, tussen afrit Oosterbeek en Wageningen. Wederom was er sprake van een ongeluk. Er was een bestuurder vanaf de vluchtstrook schuin de weg over gegleden, tegen de middengeleider. Er waren twee gewonden die allebei naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Een gekantelde auto, die voor acht kilometer file zorgde op de A12 tussen de Duitse grens en Duiven, is inmiddels van de weg gehaald. Maar de file veroorzaakt door dit ongeval, hield lang aan. De rechterrijstrook was dicht.

A1 Apeldoorn en Amersfoort

Een ongeluk met meerdere voertuigen op de A1 naar Amersfoort bij Barneveld, maakte het dat er vijf kilometer file stond.

Vakantiedrukte

Door de vele vakantiegangers die nu onderweg naar hun bestemming zijn, was het overal druk op de weg.

Het is dan extra zuur als je ook nog eens autopech krijgt:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!