Instellingen

Janneke Snijder-Hazelhoff waarnemend burgemeester Oldebroek

Janneke Snijder-Hazelhoff volgt Adriaan Hoogendoorn op als waarnemend burgemeester van Oldebroek. Ze begint op 9 juli. © ANP

OLDEBROEK - Janneke Snijder-Hazelhoff volgt Adriaan Hoogendoorn op als waarnemend burgemeester van Oldebroek. Ze begint op 9 juli.

Hoogendoorn kondigde half mei aan te vertrekken naar de gemeente Midden-Groningen. Vorige week nam hij afscheid. Hazelhof is dinsdag door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd als waarnemer.

Ervaringen met herindeling

Janneke Snijder-Hazelhoff was tussen 1999 en 2012 Tweede Kamerlid voor de VVD. Afgelopen jaren was ze waarnemend burgemeester van de gemeente Bellingwedde.

Op 1 januari nam ze afscheid vanwege de herindeling van Bellingwedde en Vlagtwedde tot de nieuwe gemeente Westerwolde. De gemeenteraad van Oldebroek kan nu op zoek naar een nieuwe burgemeester. De procedure duurt naar verwachting een jaar.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!