Nieuws

Skatehal Arnhem komt 50.000 euro tekort en gaat mogelijk nooit meer open

Het is nog maar de vraag of de nieuwe skatebaan in de Sint Jozefkerk in Arnhem ooit afkomt en weer open kan voor het publiek. Volgens voorzitter Collin Versteegh is daarvoor zo'n 50.000 euro nodig. Hij luidt in een post op zijn Facebook-pagina de noodklok. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is nog maar de vraag of de nieuwe skatebaan in de Sint Jozefkerk in Arnhem ooit afkomt en weer open kan voor het publiek. Volgens voorzitter Collin Versteegh is daarvoor zo'n 50.000 euro nodig. Hij luidt in een post op zijn Facebook-pagina de noodklok.
De skatehal moest in 2017 vertrekken uit de Jozefkerk. Aan het eind van het jaar werd echter duidelijk dat de skatebaan toch mocht blijven. Toen was de toch al versleten baan echter al deels afgebroken. Om weer open te kunnen, moest er dus een nieuwe baan worden aangelegd.
Daarvoor was een startbudget beschikbaar van 19.000 euro door een subsidie van de gemeente Arnhem. Daarmee kon in januari worden begonnen met de aanleg. De baan is inmiddels voor zo'n 80 procent af, maar er moeten ook nog een bar, toiletten en een ruimte voor evenementen komen. Het was de hoop dat de gemeente met meer geld over de brug zou komen. Maar tot nu toe blijft het stil, aldus Versteegh.  

Miljoenenkostende restauratie zit er aan te komen

Op de achtergrond speelt volgens de voorzitter de vraag wat er structureel met de kerk moet gebruiken. Het gebouw is een gemeentelijk monument en onderdeel van het beschermde stadsgezicht in de wijk Geitenkamp. Versteegh stelt dat er een miljoenenkostend onderhoud aan zit te komen voor de kerk.
Het ligt in zijn ogen voor de hand dat de gemeente daar een rol in speelt, omdat onduidelijk is wie anders voor de kosten moet opdraaien. Maar al sinds de skatehal in 2011 openging maakt Arnhem in de ogen van voorzitter geen duidelijke keuze wat er met de Sint Jozefkerk moet gebeuren.
Juist de skatehal zou midden tussen vier deels sociaal zwakkere wijken voor kinderen een fantastische vrijetijdsbesteding bieden. 'Meer bewegen, meer sociale activiteit, meer activering is toch wat men wil?', vraagt de voorzitter van de skatehal zich in zijn Facebook-bericht af.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52