Instellingen

Gewonden zeggen niets tegen politie over mysterieus ongeval op A12

Drie gewonden weigeren de politie tekst en uitleg te geven over een mysterieus eenzijdig ongeluk bij Zevenaar. Ze renden in de nacht van vrijdag op zaterdag weg van de plek van het ongeval, net buiten Zevenaar. © Roland Heitink Persbureau Heitink

DIDAM - Drie gewonden weigeren de politie tekst en uitleg te geven over een mysterieus eenzijdig ongeluk bij Zevenaar. Ze renden in de nacht van vrijdag op zaterdag weg van de plek van het ongeval, net buiten Zevenaar.

De drie hebben alleen hun naam en leeftijd aan de politie verteld. Het gaat om een man van 39 jaar, een jongen van 17 en een van 15. Volgens de politie komen ze uit het buitenland. Maar voor de rest houden de verdachten hun kaken stijf op elkaar.  

Veel onduidelijk over omstandigheden ongeluk

Daardoor blijft een hoop onduidelijk over de omstandigheden rond het ongeval. De politie weet niet zeker of de 39-jarige man achter het stuur zat, wat de relatie tussen de drie is of waarom ze ervandoor gingen na het ongeluk. De oudste verkeerde zaterdag in levensgevaar, maar dat is nu niet meer zo.  

Het ongeluk gebeurde volgens de politie, nadat de het voertuig op hoge snelheid van de weg raakte. De drie strompelden weg van de plek van het ongeval en werden na een speurtocht een stuk verderop gewond in een weiland aangetroffen. Ze werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

De twee jongeren liepen ook verwondingen op, maar de oudere man was er het slechtst aan toe. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!