Instellingen

VIDEO: Adembenemende bijbelse sculpturen in 4000 kuub zand

ELBURG - Het werd aangekondigd als het grootste indoor zandsculpturenproject van Europa en ging zaterdag open voor publiek: De permanente tentoonstelling van bijbelse verhalen in zand in een oude fabriek in Elburg.
In de oude fabriekshal aan de Havenkade worden met 4000 kubieke meter zand bijbelse verhalen uitgebeeld. Internationale kunstenaars kwamen naar Elburg om de sculpturen te maken.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO: Adembenemende bijbelse sculpturen in 4000 kuub zand

Zoveel details

De leden van de kerkenraad van de hervormde kerk in Ochten behoren tot de allereerste bezoekers en zijn onder de indruk tijdens hun gezamenlijke uitje. Ze worden er stil van. 'Het zijn zoveel details; je ziet steeds wat nieuws', zegt bezoeker Christiaan Beijer. Ik denk dat je wel drie keer het rondje kunt maken voordat je alles gezien hebt. 
Tekst gaat verder onder de foto.

Levendig

Verhalenmaker en bedenker van deze expositie Aad Peters liet in het zand allemaal oude voorwerpen verwerken om het zo echt mogelijk te maken. De leden van de kerkenraad vinden het prachtig. 'Moet je die eeuwenoude olijfbomen zien en die kerkramen!'
Christiaan Beijer: 'Het maakt het allemaal heel levendig. Ook de uitdrukkingen op de gezichten van sommige beelden zijn indrukwekkend. Het is de combinatie van de verhalen die uitgebeeld worden en de zandkunst die het meer dan de moeite waard maken. Een aanwinst.'
De expositie aan de Havenkade in Elburg is een blijvende tentoonstelling en alle dagen van de week geopend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!