Instellingen

Fataal jetski-ongeluk: zes maanden cel geëist

Het OM heeft zes maanden cel geëist tegen de man die mei vorig jaar bij Well een jongen zou hebben overvaren met een jetski. De 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond overleed. © Bart Meesters
ARNHEM - Het OM heeft zes maanden cel geëist tegen de man die mei vorig jaar bij Well een jongen zou hebben overvaren met een jetski. De 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond overleed.
De jongen zwom in de Maas, toen hij werd overvaren. Na ruim een uur werd hij gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.
De verdachte, een man van 27 uit Brakel, ontkent dat hij de jongen heeft overvaren. 'Het is een lichte waterscooter, dan merk je het als je iets raakt. Dat is niet gebeurd.'
Tekst gaat verder na de video:
Fataal jetski-ongeluk: zes maanden cel geëist

'Te hoge snelheid'

Volgens de officier van justitie voer de man binnen 20 meter van de oever. Daar geldt een maximumsnelheid van 20 km per uur. Volgens de officier voer de verdachte met een snelheid van tussen 40 en 70 km per uur.
De verdachte zegt dat hij schrok van iemand in het water en dat hij ervan wegvoer. Volgens hem was hij zo'n 20 meter van de oever en had hij een snelheid van 35 km per uur. Ooggetuigen bestrijden dat. Volgens hen was hij een meter of tien van de oever. Ze vonden het onverantwoord, omdat het druk was op het water.

'Voel jij wel iets?'

De ouders van de jongen maakten gebruik van het spreekrecht. De moeder tegen de verdachte: 'Jij hebt schijt aan regels en je ontkent het ook nog.' En de vader voegde daaraan toe: 'Voel jij wel iets?'
De man heeft de ouders een kaartje gestuurd. Volgens zijn advocaat kan er ook niet meer van hem worden verwacht. 'Hij zegt onschuldig te zijn. Dat maakt het ook lastig om meer betrokkenheid te tonen.' De advocaat vraagt om vrijspraak.
De officier van justitie wil verder dat het vaarbewijs van de man voor drie jaar wordt ingetrokken.
 Verslaggever George Borghouts twitterde over de zaak. Lees hier zijn berichten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!