Nieuws

Handhaving permanente bewoning op vakantiepark Bospark IJsselheide

© RTV Nunspeet
HATTEMERBROEK - Gemeente Oldebroek gaat binnenkort handhaven op permanente bewoning op vakantiepark Bospark IJsselheide in Hattemerbroek.
Uit diverse controles blijkt dat ongeveer de helft van de recreatiewoningen op het park permanent wordt bewoond. Permanente bewoning van recreatiewoningen is niet toegestaan omdat de parken bedoeld zijn voor recreatie..
De eigenaar van het park krijgt eerst de gelegenheid om bewoners en eigenaren van de recreatiewoningen aan te schrijven. Bewoners krijgen drie maanden de tijd om alternatieve woonruimte te vinden. Na deze drie maanden start de gemeente met aanschrijven en handhaven. 'We zijn voortdurend in overleg met de parkeigenaar. Daarbij waarderen we zijn constructieve houding. Gezamenlijk hebben we het doel om het recreatieve gebruik van het park weer volledig te herstellen.', aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn.
In de aanpak maakt de gemeente onderscheid tussen gevallen waar geen sprake is van sociale problematiek en waar wél sprake is van sociale problematiek. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: 'Iedere inwoner van onze gemeente heeft recht op passende woonruimte. Voor inwoners van een recreatiewoning waarbij sprake is van sociale problematiek werken we met maatwerk aan een oplossing.'