Instellingen

Verdachte fataal jetski-ongeluk: 'Ik heb hem niet geraakt'

© Bart Meesters
© Bart Meesters
WELL - De verdachte van het fatale jetski-ongeluk vorig jaar op de Maas bij Well ontkent dat hij het 14-jarige slachtoffer heeft geraakt. Dat zegt zijn advocaat. De zaak wordt deze vrijdag voor de rechtbank in Arnhem behandeld. De 27-jarige man uit Brakel wordt vervolgd voor dood door schuld.
Het is zaterdag 27 mei 2017 mooi weer als rond 17.00 uur de politie wordt gebeld. Een jongen van 14 wordt vermist op de Maas. Volgens omstanders zou de jongen bij Well van een boot zijn gesprongen en is hij vervolgens overvaren door een waterscooter. Met man en macht wordt er naar de jonge zwemmer gezocht. Als hij om kwart over zes wordt gevonden, mag reanimatie niet meer baten. De jongen, Levi Thoonen uit Helmond, is overleden.
 Verslaggever George Borghouts is bij de rechtszaak. Zijn berichten zijn hier te volgen.

Publiekelijk veroordeeld

Al snel wordt de nu 27-jarige verdachte aangehouden. Volgens zijn advocaat Kate Lans heeft hij vlak voor zijn aanhouding nog uitgebreid meegeholpen bij de zoektocht naar de jongen. 'Mijn cliënt ontkent ook alle betrokkenheid bij het ongeluk. Hij heeft hem niet geraakt. Maar hij is vanaf dag één al aangemerkt als verdachte en publiekelijk veroordeeld. Door de media, maar ook op social media.' Lans vindt dat er net zo goed iets anders gebeurd kan zijn. Tijdens de zitting zal ze de alternatieve scenario's bespreken.

Kaartje gestuurd

Lans zegt dat de verdachte erg meeleeft met de familie van Levi. Hij heeft ze ook een kaartje gestuurd. 'Ik denk niet dat er gezien zijn standpunt in deze zaak meer van hem kan worden verwacht. Hij zegt onschuldig te zijn. Dat maakt het ook lastig om meer betrokkenheid te tonen.'
Twee weken geleden werd een monumentje voor Levi, een gedenkpaal, gestolen van het strand bij Well. Dit tot verdriet van de ouders van Levi. Advocaat Lans wil benadrukken dat haar cliënt daar niets mee te maken heeft. Ze zegt dat hij het gevoel heeft dat hij er op wordt aangekeken. De politie heeft dat ook onderzocht. 'Maar waarom zou hij dat doen? Er is een kind dood. Dat vindt iedereen verschrikkelijk.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!