Nieuws

Van Vleuten vierde op NK Tijdrijden: geen topdag

BERGEN OP ZOOM - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft haar nationale titel bij het tijdrijden niet kunnen prolongeren. In Bergen op Zoom moest de 35-jarige wereldkampioene op deze discipline haar meerdere erkennen in onder anderen Ellen van Dijk. Ze werd vierde.
Van Vleuten won de laatste jaren bijna alle wedstrijden tegen het uurwerk waaraan ze meedeed en won de laatste twee jaar ook de nationale tijdrittitel. Maar prolongatie zat er niet in. "Ik heb alles gegeven, maar het was niet genoeg. Ik had geen topdag. Vierde is wel teleurstellend."
"Ik wilde mijn regenboogtrui laten zien. Daarin had ik nog geen tijdrit verloren. Dit is toch eigenlijk een klein wereldkampioenschap met dit deelnemersveld. Maar dit is gewoon niet goed, jammer. Maar mijn belangrijkste doel is de Giro, daar wil ik echt voor het klassement gaan. Het NK op de weg zaterdag vind ik leuk om te rijden, maar echt belangrijk is het niet voor mij. Ik ben een eenling zonder ploeg en het parcours is niet zwaar genoeg."
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52