Nieuws

Grote hooibrand in Dreumel geblust; N322 weer vrij

DREUMEL - De grote brand in een schuur met hooi in Dreumel, heeft woensdag voor overlast gezorgd. De Van Heemstraweg (N322) was urenlang afgesloten omdat er een dikke brandslang over de weg lag.
De brand werd 's ochtends ontdekt. In de schuur lag 120 ton hooi opgeslagen. Hij was tot de helft gevuld. Ook stond er een landbouwwerktuig in. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan door broei.
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):
Hooi in brand in Dreumel, blussen duurt nog uren

Shovel haalt hooi uit schuur

De brandweerkorpsen van Maasdriel en Geldermalsen bestreden het vuur. Correspondent Bart Meesters meldde dat een shovel het brandende hooi uit de schuur haalde. Het vuur werd daarna uitgemaakt.
Correspondent Bart Meesters vertelt over de brand:

Anderhalve kilometer slang

De brandweer gebruikte anderhalve kilometer slang om water uit nabijgelegen plassen en een vijvertje te halen. De dikke slang lag over de N322, waardoor de weg tot 16.00 uur was afgesloten tussen Heerewaarden en Dreumel.
Er waren twee hoogwerkers aanwezig. De rook trok laag over Dreumel en ging richting Heerewaarden. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52