Nieuws

Museum Arnhem op zoek naar tijdelijke huisvesting

Museum Arnhem is druk op zoek aan een tijdelijke locatie waar ze hun kunst kunnen presenteren. Zo is al aan verschillende marktpartijen gevraagd of ze panden per direct beschikbaar hebben. © RTV Arnhem
ARNHEM - Museum Arnhem is druk op zoek aan een tijdelijke locatie waar ze hun kunst kunnen presenteren. Zo is al aan verschillende marktpartijen gevraagd of ze panden per direct beschikbaar hebben.
De opening van het vernieuwde museum is uitgesteld door een ingetrokken aanbesteding en hoogoplopende discussie in de gemeenteraad over de kosten van de verbouwing. Behalve het op te zetten tijdelijke museum met actuele kunst, wil Museum Arnhem ook verschillende projecten voortzetten, zoals educatieprogramma’s en presentaties op festivals.
Directeur Saskia Bak vertelt dat ze op zoek is naar een ruimte in het centrum van de stad of de ring er omheen. Het mag anti-kraak, bevestigt ze aan RTV Arnhem. Het moet een grote ruimte zijn, waar schilderijen aan de muur moeten kunnen hangen en waar bijvoorbeeld video-presentaties kunnen worden gehouden.
Het is de bedoeling dat vooral actuele kunst komt te hangen in het tijdelijke museum. Museum Arnhem aan de Utrechtseweg wil verbouwen en uitbreiden. Omdat er een hausse in de bouw is, is er nog geen aannemer bereid gevonden het pand op te knappen, aldus Bak. Zij wil wel dat het museum in het huidige pand blijft.