Instellingen

Huissense meisjes winnen opnieuw NK schoolvoetbal

HUISSEN - Basisschool De Abacus in Huissen heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het NK schoolvoetbal voor meisjes in groep 7/8 gewonnen. In de finale in Zeist wonnen de meisjes met 2-1 van hun leeftijdsgenoten van De Fontein in Den Haag.
Grote heldin bij de school uit Huissen was Aniek, want zij maakte voor De Abacus in de finale de beide doelpunten. Van de totaal 11 goals van de school in Zeist, maakte ze er 9.
De terugreis per touringcar was één groot feest.
Op Radio Gelderland sprak Frank van Dijk met Iris en doelpuntenmaakster Aniek.
Zes meisjesteams hadden zich voor de finaledag in Zeist geplaatst. Behalve uit Huissen en Den Haag kwamen de meidenteams van groep 7/8 van scholen uit IJmuiden, Assen, Simpelveld en Boxtel.

Meisjesteam uit Borculo derde

Bij de meisjes in groep 5/6 vertegenwoordigde Daltonschool Sint Joris uit Borculo de Gelderse eer. De ploeg moest het opnemen tegen scholen uit Utrecht, Maassluis, Meppel en Goirle. Het team werd eervol derde. Schooldirecteur Annet Wensink is trots op haar meiden. '225.000 deelnemers in totaal en dan uiteindelijk derde van Nederland. Natuurlijk ben ik trots', zegt Wensink.
Tekst gaat verder onder de foto.
De school uit Borculo met de medaille van de derde plek.
Basisschool De Abacus in Huissen heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het NK schoolvoetbal voor meisjes in groep 7/8 gewonnen. In de finale in Zeist wonnen de meisjes met 2-1 van hun leeftijdsgenoten van De Fontein in Den Haag. © Facebook/Daltonschool Sint Joris
Bij de jongens was ook een Gelders team actief op de landelijke finaledag. De Korenaar uit Apeldoorn had zich geplaatst bij de 11- en 12-jarigen. Maar succes bleef uit. De ploeg werd zesde van de zes elftallen. 'De jongens hebben een geweldige dag gehad', zegt Emmy Verheul van De Korenaar.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!