Nieuws

Water in Geldermalsen verontreinigd: kook je kraanwater, zegt Vitens

Inwoners van de gemeente Geldermalsen kunnen geen water drinken uit de kraan zonder dat water minimaal drie minuten te hebben gekookt. Waterbedrijf Vitens heeft zondag op meerdere plekken verontreinigingen aangetroffen. Wat die verontreinigingen zijn, kon een woordvoerder zondagavond niet zeggen. © Pixabay
GELDERMALSEN - Inwoners van de gemeente Geldermalsen kunnen geen water drinken uit de kraan zonder dat water minimaal drie minuten te hebben gekookt. Waterbedrijf Vitens heeft zondag op meerdere plekken verontreinigingen aangetroffen. Wat die verontreinigingen zijn, kon een woordvoerder zondagavond niet zeggen.
In Geldermalsen worden momenteel waterleidingen vervangen. Het is niet duidelijk of die werkzaamheden met de verontreiniging te maken hebben.
Medewerkers van Vitens hebben monsters genomen. Die zijn voor onderzoek op kweek gezet. Vitens verwacht de gegevens daarvan aan het einde van maandagmiddag of aan het begin van de avond binnen te hebben.
Volgens Vitens gaat het om ruim 8000 getroffen aansluitingen in Geldermalsen, Tricht, Deil, Meteren en Buurmalsen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52