Instellingen

Bijna twee ton subsidie voor Wijchens theater

Het Wijchense theater 't Mozaïek moet een eenmalige subsidie van 180.000 euro krijgen. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders dinsdag. Het geld is bedoeld voor investeringen in de theaterzaal. © Google Maps

WIJCHEN - Het Wijchense theater 't Mozaïek moet een eenmalige subsidie van 180.000 euro krijgen. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders dinsdag. Het geld is bedoeld voor investeringen in de theaterzaal.

Ook staat een jaarlijkse subsidie van 50.000 euro op de planning. Die is bedoeld voor de theaterprogrammering. De gemeenteraad moet nog beslissen over deze subsidieverstrekking. 

Onderhoud wegwerken

De lokale omroep in de regio Nijmegen, RN7, weet dat met de bijna twee ton aan subsidie achterstallig onderhoud kan worden weggewerkt, zodat het theater weer voldoet aan moderne eisen. 

Omdat de gemeente de subsidie voor de programmering jaren terug al stopzetten, probeerde 't Mozaïek met de nodige moeite toch een programma te presenteren. Volgens RN7 erkent het college nu dat dit niet rendabel is, en dus is de subsidie van 50.000 euro in het leven geroepen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!