Gemeente Bronckhorst

Zedendelict op zorgboerderij in Wichmond

Op zorgboerderij Vergeet-me-nietjes in Wichmond heeft onlangs een zedendelict plaatsgevonden. Dat meldt De Stentor. De politie doet op dit moment onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld in de zorginstelling, die de laatste tijd vaker in het nieuws is geweest. © Google Streetview
WICHMOND - Op zorgboerderij Vergeet-me-nietjes in Wichmond heeft onlangs een zedendelict plaatsgevonden. Dat meldt De Stentor. De politie doet op dit moment onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld in de zorginstelling, die de laatste tijd vaker in het nieuws is geweest.
Het is al het derde incident in korte tijd op de zorgboerderij in Wichmond. Drie weken geleden werd de eigenaresse neergestoken door een cliënt. Die werd na een klopjacht opgepakt door de politie. Niet lang na het steekincident kwam een vernietigend rapport naar buiten van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de GGD Noord- en Oost-Nederland. Zij oordeelden dat de begeleiding en het toezicht op de zorgboerderij ernstig te wensen overlaten. 
Nu komt daar dus het zedendelict bij. De eigenaresse laat weten later deze donderdag te reageren op het bericht. De politie geeft aan de zaak in onderzoek te hebben. Op dit moment wil men daarom niets mededelen.  

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52