Nieuws

Sinds jaren weer toename aantal brandweervrijwilligers: Gelderland-Zuid aan kop

Na een jarenlange daling, is het personeelsbestand van de brandweer eindelijk weer wat gegroeid. Dat meldt het CBS. Wat vrijwilligers betreft, gaat de veiligheidsregio Gelderland-Zuid aan kop. Daar wisten ze veel meer nieuwe mensen te werven dan in de rest van het land. De stijging was er 7,6 procent. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Na een jarenlange daling, is het personeelsbestand van de brandweer eindelijk weer wat gegroeid. Dat meldt het CBS. Wat vrijwilligers betreft, gaat de veiligheidsregio Gelderland-Zuid aan kop. Daar wisten ze veel meer nieuwe mensen te werven dan in de rest van het land. De stijging was er 7,6 procent.
Sinds 2010 kromp het aantal brandweermensen gestaag. Dus startten korpsen door het hele land wervingsacties. En die lijken hun vruchten te hebben afgeworpen. Eindelijk is er weer een stijging te zien. Zowel in het aantal vrijwilligers als in betaalde krachten.
Ook op een andere manier valt Gelderland op. Een relatief groot deel van het personeelsbestand is vrijwilliger. In Noord- en Oost-Gelderland gaat het zelfs meer om dan 90 procent. In Amsterdam-Amstelland en Haaglanden is dat maar 70 procent.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52