Nieuws

Ouders mishandeld Duits jongetje (8) blijven vast

De camping waar de jongen werd gevonden
De ouders van een Duits jongetje dat eind juli vermagerd en verwaarloosd werd aangetroffen op een camping in Winterswijk, blijven voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald. Die acht het recidive- en vluchtgevaar te groot om hen vrij te laten. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De ouders van een Duits jongetje dat eind juli vermagerd en verwaarloosd werd aangetroffen op een camping in Winterswijk, blijven voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald. Die acht het recidive- en vluchtgevaar te groot om hen vrij te laten.
De 35-jarige vader heeft eerder bekend dat hij het jongetje heeft mishandeld, maar voor een kortere periode dan hem ten laste wordt gelegd. De 34-jarige moeder ontkent. Ze worden verdacht van mishandeling, onder andere van het vastbinden van hun 8-jarige kind en het opsluiten van hem in een kist. Ook zouden ze het jongetje hebben geschopt.

Sterk vermagerd

De verwaarlozing kwam aan het licht toen een Nederlands echtpaar het jongetje in juli om 4.00 uur in hun voortent aantrof. Hij was de koelkast leeg aan het eten en zag er erg mager uit.
De volgende pro-formazitting is op 7 augustus. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 9 oktober, al wordt geprobeerd dat eerder te doen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52