Nieuws

Stakende schippers krijgen steun van Rotterdamse havenwerkers

Actievoerende schippers van de Maasveren krijgen vandaag bezoek van collega-havenwerkers uit de Rotterdamse haven. Ze willen zo hun medeleden van FNV Havens een hart onder de riem steken. © Omroep Gelderland
MAASBOMMEL - Actievoerende schippers van de Maasveren krijgen vandaag bezoek van collega-havenwerkers uit de Rotterdamse haven. Ze willen zo hun medeleden van FNV Havens een hart onder de riem steken.
Het initiatief is door de havenwerkers zelf genomen, maar wordt door de vakbond ondersteund, zo stelt bestuurder Cees Bos van de vakbond.
Stakende schippers krijgen steun van Rotterdamse havenwerkers
De Rotterdammers verzamelen zich bij het veer van Maasbommel om vervolgens in groepjes de andere veren te bezoeken. De schippers van de Maasveren staken voor een hoger loon en een betere regeling voor oudere werknemers om door te kunnen blijven werken. Ook moet het vervallen van het derde jaar WW-uitkering worden gerepareerd.

Loonsverhoging afgewezen

In een eerder stadium gaf Stichting De Maasveren aan dat het nog niet tot een akkoord wist te komen met de actievoerende schippers. De stichting probeerde het met prijscompensatie en een loonsverhoging van 2,5 procent in het eerste jaar, plus een verhoging in het tweede jaar. Dat was niet voldoende om een staking van de schippers af te wenden. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52