Nieuws

Schoenmaker in Zutphen maakt schoenen voor Jeison met grootste voeten ter wereld

Schoenmaker in Zutphen maakt schoenen voor Jeison met grootste voeten ter wereld
Schoenen vinden is een ramp voor man met de grootste voeten ter wereld: Jeison Rodriguez (22) uit Venezuela. Jeison heeft schoenmaat 68. Een familielid bracht hem in contact met schoenmaker Wessels, met filialen in Zutphen en Vreden. Jeison hoeft nu niet meer op blote voeten te lopen.
ZUTPHEN - Schoenen vinden is een ramp voor man met de grootste voeten ter wereld: Jeison Rodriguez (22) uit Venezuela. Jeison heeft schoenmaat 68. Een familielid bracht hem in contact met schoenmaker Wessels, met filialen in Zutphen en Vreden. Jeison hoeft nu niet meer op blote voeten te lopen.
Het Guinness Book of Records mat de voeten van Jeison afgelopen week op. Ze zijn maar liefst 41 centimeter en daarmee heeft hij de grootste voeten ter wereld. Door een aandoening stopt Jeison niet met groeien. Er is medicatie om het groeien te stoppen, maar daar die kan Jeison niet betalen. De nieuwe schoenen, maat 68, krijgt hij gratis van de Zutphense schoenmaker, die gespecialiseerd is in grote schoenmaten.  
.

Ook voor andere grootheden

Wessels maakte in 2015 ook al eens schoenen voor de langste man ter wereld, een Turkse man van 2.51 m met schoenmaat 62. Ook maakte hij een elegante damesschoen in maatje 57 voor een Chinese van 2,36 meter. De grootste schoenen die Wessels ooit heeft gemaakt, waren voor de inmiddels overleden Amerikaan Matthew MacGrory. Die had maat 69.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52