Nieuws

Langere stakingen bij Maasveren, maar scholieren niet de dupe

Schippers op de veerponten over de Maas tussen Gelderland en Noord-Brabant leggen het werk volgende week voor langere tijd neer. Dat zegt vakbond FNV Havens. © Omroep Gelderland
MAASBOMMEL - Schippers op de veerponten over de Maas tussen Gelderland en Noord-Brabant leggen het werk volgende week voor langere tijd neer. Dat zegt vakbond FNV Havens.
Reden is het mislukken van het overleg over een loonsverhoging voor de veermannen. De schippers voeren al anderhalve week actie en hebben al een paar dagen gestaakt na de ochtendspits en tot de avondspits. Ook scholieren werden overgezet.
FNV-onderhandelaar Cees Bos zegt dat de werknemers volgende week 48-uursstakingen gaan houden. Er wordt ook dan rekening gehouden met forensen en scholieren. Vanaf wanneer de veren aan wal blijven, is nog niet precies bekend.

'Al tien jaar geen fatsoenlijke loonsverhoging'

De veermannen zeggen dat ze al bijna tien jaar geen fatsoenlijke loonsverhoging hebben gehad. De stichting Maasveren kwam dinsdag met een beter loonbod maar dat was volgens de FNV nog lang niet voldoende.
De vijf pontjes bij Alem, Lith, Oijen, Megen en Appeltern zijn van groot belang voor de inwoners van de kleine dorpen aan de Maas. Als ze niet varen, moeten gebruikers ver omrijden.
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl