Nieuws

Terugkijken: Honderden zwemmers in Oude IJssel

Altijd al eens een mooie tocht willen zwemmen in de Oude IJssel? Honderden deelnemers aan de Oude IJssel zwemtocht in Ulft gingen het deze zondag in ieder geval proberen. Omroep Gelderland zond het evenement live uit. De beelden kunt u hieronder terugkijken. © Omroep Gelderland
ULFT - Altijd al eens een mooie tocht willen zwemmen in de Oude IJssel? Honderden deelnemers aan de Oude IJssel zwemtocht in Ulft gingen het deze zondag in ieder geval proberen. Omroep Gelderland zond het evenement live uit. De beelden kunt u hieronder terugkijken.
Het zwemmen in open water is niet te vergelijken met het zwemmen in een zwembad. Zo is de temperatuur natuurlijk lager, kom je golfslagen tegen en is je zicht veel minder. Officieel is de Oude IJssel ook geen zwemwater, maar het waterschap maakt voor dit evenement een uitzondering. 
Kijk de live-uitzending van de zwemtocht terug (tekst gaat verder onder de video):

Deelnemers Gelderland Sport

Er hadden zich honderden deelnemers aangemeld om door het donkere water te glijden, onder hen ook enkele deelnemers van ons programma Gelderland Sport.
Want samen met zwemcoach Carla Quint hadden deelnemers getraind om deze zondag in het water te liggen. En dat was ook voor Carla moeilijk, want de oud-waterpoloster, die ook op de Olympische Spelen stond, had zelf nog nooit aan een wedstrijd in het buitenwater meegedaan. 

Special OIympics

Daarnaast was er nog iets bijzonders tijdens het evenement. Dit weekend worden in de Achterhoek ook de Special Olympics voor sporters met een verstandelijke beperking gehouden. Voor het eerst kennen de Special Olympics het onderdeel open water zwemmen, dat was in de Oude IJssel.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl