Instellingen

Onrust in Arnhem door horrorclown, buurt wil meer toezicht

Omwonenden van de speeltuin in Arnhem waar zondag kinderen zijn lastiggevallen door een horrorclown willen meer toezicht in de wijk. De clown zou uren in de buurt van de speeltuin aan de Engelenburgstraat hebben rondgelopen en ook een mes bij zich hebben gehad.
Omwonenden van de speeltuin in Arnhem waar zondag kinderen zijn lastiggevallen door een horrorclown willen meer toezicht in de wijk. De clown zou uren in de buurt van de speeltuin aan de Engelenburgstraat hebben rondgelopen en ook een mes bij zich hebben gehad. © Pixabay/ Archief
Omwonenden van de speeltuin in Arnhem waar zondag kinderen zijn lastiggevallen door een horrorclown willen meer toezicht in de wijk. De clown zou uren in de buurt van de speeltuin aan de Engelenburgstraat hebben rondgelopen en ook een mes bij zich hebben gehad.
Omwonenden van de speeltuin in Arnhem waar zondag kinderen zijn lastiggevallen door een horrorclown willen meer toezicht in de wijk. De clown zou uren in de buurt van de speeltuin aan de Engelenburgstraat hebben rondgelopen en ook een mes bij zich hebben gehad. © Romee Beekman / Ginopress
ARNHEM - Omwonenden van de speeltuin in Arnhem waar zondag kinderen zijn lastiggevallen door een horrorclown willen meer toezicht in de wijk. De clown zou uren in de buurt van de speeltuin aan de Engelenburgstraat hebben rondgelopen en ook een mes bij zich hebben gehad.
De horrorclown, die een masker zou hebben gedragen en een zwart-rood geruit pak, is het gesprek van de dag in de wijk. Een tante van één van de meisjes die lastig zijn gevallen door de clown, zegt dat de clown veel impact op de kinderen in de wijk heeft. 'Ik heb mijn tuin nu verbouwd tot speeltuin, zodat de kinderen veilig buiten kunnen spelen.'
Ook wil ze dat de politie zich vaker laat zien. 'Ik heb de politie vandaag nog niet eens gezien. Ook zouden we wel videobewaking in de wijk willen', aldus de tante. 
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Onrust in Arnhem door horrorclown, buurt wil meer toezicht
Ook een van de scholen in de buurt gaat met de kinderen in gesprek. 'We hebben het er in het kringgesprek over gehad vanochtend', aldus directrice Petra Herbrink van de Willem Dreesschool.

Bel 112

De politie zegt heel goed te begrijpen dat kinderen erg geschrokken zijn van de clown. 'Omdat een speeltuin bedoeld is als fijne speelplek voor kinderen, nemen we meldingen over dergelijk gedrag erg serieus. We zijn daarom met meerdere collega’s naar de speeltuin gegaan en hebben met behulp van de brandweer en een warmtebeeldcamera gezocht. Met deze speciale camera kunnen we snel zien of iemand zich verstopt in de bosjes. Helaas hebben we de persoon niet aangetroffen.'
Beelden van de zoekactie (tekst gaat verder onder de video):
De politie hoopt op tips. 'Weet je wie deze persoon is geweest, bel ons of stuur een privébericht via Facebook. Mocht je worden geconfronteerd met dezelfde of een soortgelijke persoon, bel dan direct de politie via 112.' De komende tijd zal extra worden gesurveilleerd in de wijk.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!