Nieuws

Klanten hebben begrip voor actievoerende veerbazen, meer stakingen op komst

APPELTERN - Wie vrijdag met een veerpont de Maas wilde oversteken, liep het risico bij een verlaten veerstoep aan te komen. Het personeel van Stichting Maasveren legde het werk neer omdat ze een beter salaris loon willen. Klanten vonden het jammer, maar reageerden over het algemeen begripvol.
'Wij komen dagelijks over de pont en ik heb er wel last van, maar we hebben een brief gekregen waarin de situatie werd uitgelegd. Ik ben van mening dat ze recht hebben op meer en dan heb ik er begrip voor', vertelt een van de klanten.
'Ik kan er zelf niets aan doen', zegt een wachtende klant. 'Maar als daardoor de arbeidsvoorwaarden omhoog gaan, dan moet dat maar.'
Het personeel nam de tijd om uit te leggen waarom er actie werd gevoerd, maar toch gaf één van de schippers aan liever niet te staken. 'Het geeft toch een gevoel dat je de boel plat gooit', vertelde schipper Jaap Slotboom. 

Ook volgende week stakingen

Als er tussentijds geen oplossing komt voor het loonconflict dan wordt ook komende dagen het werk neergelegd. Zo zullen zondag 3 juni de vijf veren de hele dag aan de wal liggen. Dinsdag 5 juni varen de vijf veren niet tussen 9.00 en 17.00 uur. 
Voor scholieren is er om 15.00 uur en om 16.00 uur een afvaart van de veren Maasbommel-Megen en Alphen-Oijen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl