Nieuws

Tijdelijke woonwijk in Harderwijk

Dure koophuizen en huurwoningen; het valt nog niet mee om een woning te vinden, zeker niet voor starters of mensen die door bijvoorbeeld een echtscheiding noodgedwongen moeten verhuizen. Harderwijk biedt woningzoekenden tot en met 27 jaar een voorlopige oplossing. Op het Struikterrein wordt een tijdelijke woonwijk neergezet. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Dure koophuizen en huurwoningen; het valt nog niet mee om een woning te vinden, zeker niet voor starters of mensen die door bijvoorbeeld een echtscheiding noodgedwongen moeten verhuizen. Harderwijk biedt woningzoekenden tot en met 27 jaar een voorlopige oplossing. Op het Struikterrein wordt een tijdelijke woonwijk neergezet.
De huurders van de eerste vijftien woningen moeten nog heel even geduld hebben, maar woningbouwcorporatie UWOON verwacht dat ze eind juni kunnen verhuizen naar hun nieuwe optrekje. Het gaat om huizen van circa 21 vierkante meter, waarvoor ze een huur van rond de 410 euro gaan betalen. De woningen worden ingericht opgeleverd.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Tijdelijke woonwijk in Harderwijk
Huurcontracten hebben in eerste instantie een duur van maximaal vijf jaar. De gemeente Harderwijk stelt de grond tien jaar beschikbaar om de tijdelijke huisvesting mogelijk te maken. Voor de nieuwe bewoners een mooie tijdelijke oplossing. 'Ze behouden hun inschrijving als woningzoekende en kunnen hun inschrijftijd verder opbouwen, in de tijd dat zij op het Struikterrein wonen', aldus verhuurder UWOON.
Het blijft niet bij deze vijftien woningen. Het is de bedoeling om het aantal woningen uit te breiden, eerst tot 50 en in een tweede fase naar 100.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!