Nieuws

Honderden woningeigenaren Epe willen zonnepanelen

© RTV Nunspeet
NUNSPEET - Honderden woningeigenaren uit de gemeente Epe hebben zich aangemeld voor de zonnepanelenactie om te profiteren van de voordelen. Door het grote aantal aanmeldingen zal een deel van de woningopnamen pas na de zomervakantie ingepland kunnen worden.
Wethouder Jan Aalbers is blij met de grote opkomst: 'Het is duidelijk dat meer mensen hun verantwoordelijkheid willen nemen. De grote belangstelling laat zien dat het ook steeds beter binnen het financiële bereik van iedereen komt.'

Collectief inkoopvoordeel

Op 24 april is de groepsaankoop zonnepanelen in gemeente Epe gestart. Tijdens speciale bewonersavonden op 8 en 17 mei zijn woningeigenaren geïnformeerd over de voordelen van zonnepanelen en het collectieve inkoopvoordeel van de actie. Gemiddeld wordt door het samen inkopen tijdens deze actie een korting bereikt tussen de 10% en de 15%.

Advies op maat

Bij iedereen die zich aanmeldt, wordt een woningopname gepland om te beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Zo krijgt elke woningeigenaar een advies op maat. Na deze woningopname ontvangt de bewoner een vrijblijvende offerte en kan dan besluiten wel of niet door te gaan. In overleg wordt de datum van installatie gepland.
De zonnepanelenactie van de gemeente Epe en het Regionaal Energieloket loopt nog tot 30 juni 2018.