Nieuws

FNV: Vérian Care & Clean maakt doorstart binnen eigen concern

De Stichting Vérian maakt met haar failliete thuiszorgorganisatie Vérian Care & Clean een doorstart binnen het eigen concern. Dat meldt vakbond FNV Zorg en Welzijn. © Archief Omroep Gelderland
APELDOORN - De Stichting Vérian maakt met haar failliete thuiszorgorganisatie Vérian Care & Clean een doorstart binnen het eigen concern. Dat meldt vakbond FNV Zorg en Welzijn.
De tak met 1.200 werknemers en zo'n 4.000 cliënten wordt dus niet overgenomen door een andere partij. De vakbonden hebben eerder de toezegging van Vérian gehad dat het salaris en vakantiegeld vrijdag gewoon worden uitbetaald. Maar onduidelijk is nu of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Vanwege het faillissement neemt het UWV de betalingen van salaris en vakantiegeld over, maar dat duurt 4 tot 6 weken. Vérian (of de investeerder die eerder al geld in de organisatie stak) zou een voorschot moeten doen.  
FNV gaat er van uit dat de cliënten van Vérian Care & Clean geen last hebben van het faillissement. 'De zorg gaat gewoon door', aldus bestuurder Wim van der Hoorn van FNV Zorg en Welzijn.
Een woordvoerster van de thuiszorgorganisatie bevestigde woensdagmiddag het faillissement.

Leden worden bijgepraat

In Wijchen praatte bestuurder Van der Hoorn woensdagavond de vakbondsleden zo veel mogelijk bij. Eerder op de dag had hij een ontmoeting met de curator. 
Thuiszorgorganisatie Vérian Care & Clean verkeerde al langer in zwaar weer en kreeg vorige week uitstel van betaling. Er werden overnamekandidaten gezocht, maar de stichting Vérian koos voor een doorstart.
De vakbonden gaan donderdag met de Stichting Vérian om de tafel. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl