Nieuws

Personeel Vérian bijgepraat, onduidelijkheid over salarissen

APELDOORN - Een deel van het personeel van thuiszorgorganisatie Vérian Care & Clean is donderdagmiddag bijgepraat in Apeldoorn. De thuiszorgorganisatie verkeert in zwaar weer en heeft uitstel van betaling gekregen. Vaak is dat een voorbode voor een faillissement. Bij Vérian werken 1200 mensen
Het personeel heeft in twee sessies in Apeldoorn van de directie te horen gekregen wat er aan de hand is. Afgelopen maandag maakte het bedrijf bekend dat er uitstel van betaling was aangevraagd. Het nieuws kwam als een schok voor het personeel en voor de vakbonden. Er werd al een tijd gesproken met overnamekandidaten, maar dat is tot nu toe op niets uitgelopen.

Mogelijk geen salaris uitbetaald

Het is onduidelijk of het personeel volgende week wel salaris en vakantiegeld krijgt uitbetaald. Volgens de directie is er wel een potje met geld voor mensen die in de problemen dreigen te komen als er niet uitbetaald wordt. Mocht er geen overnamekandidaat gevonden worden dan wordt er faillissement aangevraagd en duurt het nog langer voordat het personeel geld krijgt. 

Waarschijnlijk volgende week meer duidelijk

Vérian en de door de rechtbank aangestelde bewindvoerder zijn nog in geprek met mogelijke overnamekandidaten. Om wie het gaat wil het bedrijf niet zeggen. Mogelijk wordt midden volgende week duidelijk of Vérian Care & Clean overgenomen gaat worden of failliet gaat.
Vrijdag wordt het personeel in Nijmegen in twee sessies bijgepraat over de stand van zaken bij Vérian.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!