Instellingen

Burgemeester Oldebroek vertrekt

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn gaat zijn gemeente Oldebroek verlaten. Hij wordt de nieuwe burgervader van Midden-Groningen. © Omroep Gelderland
OLDEBROEK - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn gaat zijn gemeente Oldebroek verlaten. Hij wordt de nieuwe burgervader van Midden-Groningen.
Hoogendoorn is door de gemeenteraad van Midden-Groningen voorgedragen als nieuwe burgemeester. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens een speciaal ingelaste raadsvergadering. Hoogendoorn was sinds 2011 burgemeester van Oldebroek.
Luister hier een gesprek met burgemeester Hoogendoorn terug: 
September vorig jaar werd hij, tot zijn blijdschap, nog herbenoemd. Het geeft een dubbel gevoel, zegt hij in een antwoord op Twitter. 'Maar ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging en die vind ik in Midden-Groningen.' 

Nieuwe gemeente

De 60-jarige Hoogendoorn (ChristenUnie) wordt de eerste kroonbenoemde burgemeester sinds het ontstaan van de gemeente. Die is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Tot op heden is Rein Munniksma (PvdA) waarnemend burgemeester.
De benoeming van Hoogendoorn is nog niet helemaal definitief. De koning benoemt de burgemeester nog officieel, op voordracht van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!