Gemeente Wageningen

Mega-kever in vijver Wageningen Campus

Woensdag wordt de mega-kever onthuld, maar maandag stond hij er al. Het kunstwerk is een cadeau voor het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research. © Wageningen University & Research
WAGENINGEN - Woensdag wordt de mega-kever onthuld, maar maandag stond hij er al. Het kunstwerk is een cadeau voor het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research.
Op initiatief van hoogleraar Marten Scheffer werd een crowdfunding gestart voor het kunstwerk. Uiteindelijk werd er bijna drieduizend euro opgehaald.
De kever verwijst naar Darwin, Baruch Spinoza en Stephen Forbes. 'Dit kunstwerk is een eerbetoon aan denkers die migreren tussen landen maar ook tussen manier om de wereld te beschouwen: verschillende culturen, wetenschapsgebieden en kunstvormen', aldus Scheffer.

5 meter 20

De enorme blikvanger heeft een spanwijdte van 5 meter 20. Daarnaast licht de kever 's nachts op door optische glasvezelkabels in de vleugels.
Zo werd de kever in de vijver geplaatst:
Mega-kever in vijver Wageningen Campus
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!