Nieuws

Provincie pakt weg Lochem aan na dodelijke ongelukken

Een 85-jarige man overleed na een ongeval in maart 2018.
De provincie gaat zo snel mogelijk maatregelen nemen om het kruispunt Broekstraat/Nettelhorsterweg in Lochem veiliger te maken. Op 3 april overleed een fietser die enkele weken daarvoor werd aangereden op de kruising en in juni vorig jaar was er ook al een dode te betreuren op de Nettelhorsterweg. © News United
LOCHEM - De provincie gaat zo snel mogelijk maatregelen nemen om het kruispunt Broekstraat/Nettelhorsterweg in Lochem veiliger te maken. Op 3 april overleed een fietser die enkele weken daarvoor werd aangereden op de kruising en in juni vorig jaar was er ook al een dode te betreuren op de Nettelhorsterweg.
Het kruispunt moet beter zichtbaar worden gemaakt. De provincie doet dit in overleg met de burgerinitiatiefgroep Slimste Weg en heeft ook ouders en de Daltonschool uitgenodigd. De maatregelen lopen vooruit op de herinrichting van de Nettelhorsterweg in 2020.
Uit een trajectverkenning blijkt volgens de provincie dat de veiligheid op dit kruispunt verbeterd kan worden door het aanbrengen van middengeleiders en het verbeteren van de aansluiting en zichtbaarheid. De provincie beslist in juni over de plannen voor de herinrichting in 2020. Na het besluit moeten de plannen nog worden uitgewerkt.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl