Nieuws

Chemische stoffen op meerdere plekken in Gelderland gedumpt

Op twee plekken in Arnhem zijn vaten en jerrycans met mogelijk drugsafval gedumpt. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie woensdag. Het is niet de enige plek in de provincie waar woensdag afval gevonden is. © Martin Heitink / Persbureau Heitink
ARNHEM - Op twee plekken in Arnhem zijn vaten en jerrycans met mogelijk drugsafval gedumpt. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie woensdag. Het is niet de enige plek in de provincie waar woensdag afval gevonden is.
Op een defensieterrein aan de Hoenderloseweg werd woensdagochtend een grote hoeveelheid vaten gevonden. 'Er wordt onderzocht wat er in de vaten zit en wie er verantwoordelijk is voor de dumping', aldus de woordvoerder.

Lege jerrycans

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op de Apeldoornseweg 25 jerrycans gevonden. Die waren leeg, maar er wordt onderzocht of het afval is van een drugslab. Ook hier wordt bekeken wie verantwoordelijk is voor de dumping.
De politie onderzoekt of er een samenhang is tussen de twee vondsten.

Chemische stoffen in Hattem

In de bossen bij Hattem werden vaten met chemische stoffen gevonden in Hattem. De vondst werd gedaan langs de Wapenvelder Molenweg en de Leemculeweg. De politie en handhaving zijn ter plaatse en er wordt onderzoek gedaan. Een parkeerplaats bij het bos is hierdoor afgesloten. 
Tekst loopt door onder foto. Foto: politie Heerde-Hattem
Volgens een cameraman ter plaatse zijn net over de grens, in Ommen en Hardenberg, woensdag ook vaten met (mogelijk) drugsafval gevonden. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl