Nieuws

Overleden man is vermiste asielzoeker

De overleden man die dinsdag in recreatieplas Hilgelo tussen Meddo en Winterswijk is gevonden, is de asielzoeker die werd vermist. Dat meldt de politie. © Facebook/politie Winterswijk
WINTERSWIJK MEDDO - De overleden man die dinsdag in recreatieplas Hilgelo tussen Meddo en Winterswijk is gevonden, is de asielzoeker die werd vermist. Dat meldt de politie.
De hulpdiensten waren sinds maandagmiddag op zoek naar de man van 21 uit Eritrea. Hij woonde in het asielzoekerscentrum in Winterswijk, bevestigt de politie tegenover Omroep Gelderland.
Er is dinsdagmorgen met een sonarboot van de politie naar het slachtoffer gezocht. Een duikteam van de politie heeft het stoffelijk overschot geborgen. Op sommige plekken in de recreatieplas is het volgens de politie wel 30 meter diep.
Tekst gaat verder onder de foto.
De overleden man die dinsdag in recreatieplas Hilgelo tussen Meddo en Winterswijk is gevonden, is de asielzoeker die werd vermist. Dat meldt de politie. © Omroep Gelderland

Zwemverbod genegeerd

Vanwege de zoekactie was de recreatieplas Hilgelo enige tijd afgesloten voor het publiek. Maar niet iedereen hield zich aan een zwemverbod; 's ochtends zijn er mensen het water ingegaan. Maandagavond had de politie grote moeite om nieuwsgierige recreanten op afstand te houden. Dinsdagmiddag werd het zwemverbod opgeheven.
De Eritreër maakte deel uit van een grote groep azc-bewoners die maandag ging zwemmen in recreatieplas Hilgelo tussen Meddo en Winterswijk.
Woordvoerster Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zegt: 'We hebben toen duidelijk was dat iemand werd vermist meteen Slachtofferhulp ingeschakeld.'
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl