Instellingen

VIDEO: Rookgranaat zette Ginkelse Heide in brand

Groene rook op de heide
De grote brand die maandagmiddag woedde op de Ginkelse Heide bij Ede, is veroorzaakt door een rookgranaat van een militair. Dat zegt woordvoerder Joost Ploegmakers van de Landmacht.
EDE - De grote brand die maandagmiddag woedde op de Ginkelse Heide bij Ede, is veroorzaakt door een rookgranaat van een militair. Dat zegt woordvoerder Joost Ploegmakers van de Landmacht.
Defensie was bezig met een oefening toen de brand uitbrak. 'Er is een rookgranaat gebruikt die niet is toegestaan vanwege de droogte', legt Ploegmakers uit. Een helikopter die boven het natuurgebied hing, wakkerde het vuur aan waardoor uiteindelijk ruim 7 hectare heide werd verwoest.
Beelden van de rookgranaat (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO: Rookgranaat zette Ginkelse Heide in brand

Miscommunicatie

'De militair wist niet dat hij de rookgranaat niet mocht gebruiken. Er is iets misgegaan in de communicatie. We vinden dit heel vervelend', benadrukt Ploegmakers.
De grote brand die maandagmiddag woedde op de Ginkelse Heide bij Ede, is veroorzaakt door een rookgranaat van een militair. Dat zegt woordvoerder Joost Ploegmakers van de Landmacht. © Omroep gelderland
Ondanks de grote brand wordt er deze dinsdag gewoon weer geoefend op de Ginkelse Heide. 'We hebben iedereen er nogmaals op gewezen dit soort granaten niet te gebruiken, zodat brand in de toekomst wordt voorkomen', aldus de woordvoerder van de Landmacht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!