Instellingen

Papendal rekent op komst WK BMX

De kans is groot dat het WK BMX in 2021 op het Sportcentrum op Papendal in Arnhem wordt gehouden. Directeur Jochem Schellens bevestigde zondag dat Papendal en wielerbond KNWU een bid voorbereiden. Dat wordt in juni bij de internationale wielrenunie UCI ingediend. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De kans is groot dat het WK BMX in 2021 op het Sportcentrum op Papendal in Arnhem wordt gehouden. Directeur Jochem Schellens bevestigde zondag dat Papendal en wielerbond KNWU een bid voorbereiden. Dat wordt in juni bij de internationale wielrenunie UCI ingediend.
'De plannen zijn inmiddels voorgelegd aan het ministerie, de provincie en de gemeente Arnhem. We rekenen op hun steun', aldus Schellens.
'Het WK zal een dag of acht duren omdat er in totaal 4000 BMX'ers in categorieën vanaf 6 jaar deelnemen. Het World Tourevenement van dit weekeinde telt ruim 200 deelnemers, alleen in de eliteklasse', legt Schellens uit.
Het is de achtste keer dat er een wereldbekerwedstrijd op Papendal wordt gehouden. Die oogt veel waardering bij deelnemers en UCI. Zaterdag won Laura Smulders uit Horssen bij de vrouwen en Niek Kimmann uit Arnhem bij de mannen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!