Instellingen

Van Gorkom weer op Papendal en ziet maatje winnen

Het is een ontroerend beeld. Niek Kimmann die in Papendal de wereldbekerwedstrijd wint, zijn maatje Jelle van Gorkom zit voor het eerst weer op de tribune. Van Gorkum uit Lichtenvoorde revalideert van een zwaar ongeluk. © NOS
ARNHEM - Het is een ontroerend beeld. Niek Kimmann die in Papendal de wereldbekerwedstrijd wint, zijn maatje Jelle van Gorkom zit voor het eerst weer op de tribune. Van Gorkum uit Lichtenvoorde revalideert van een zwaar ongeluk.
Na zijn overwinning loopt Arnhemmer Kimmann naar Van Gorkom toe om hem te omhelzen. 'Om Jelle voor het eerst er weer bij te hebben in het publiek en dat ik dan hier win, dat is wel bijzonder', vertelt Kimmann. 'Ik dacht voor de finale al, stel ik zou hier wel winnen, dat zou wel heel mooi zijn. Toen had ik al moeite om de tranen binnen te houden. Dat is gelukt, maar het is wel heel mooi', zegt Kimmann tegen de NOS.
Van Gorkom raakte in januari in coma na een ongeluk op Papendal. Hij knalde op een ketting onderaan de startheuvel. Die ketting wordt gespannen om te voorkomen dat onbevoegden met een fiets naar boven klimmen, maar was nu niet weggehaald. In maart werd hij ontslagen uit het ziekenhuis.
De reportage van de NOS over Van Gorkom en Kimmann:
Van Gorkom weer op Papendal en ziet maatje winnen
Kimmann was erbij, op die bewuste dag. 'Ik zag het. Ik stond op de heuvel en drukte op de knop. Op dat moment ging Jelle al naar beneden. Niemand heeft die ketting gezien. Te laat', vertelt een geëmotioneerde Kimmann.
In april liet Van Gorkom van zich horen:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!