Gemeente Zaltbommel

Inzittenden door het oog van de naald: lading valt net voor hun busje

Inzittenden van een busje zijn donderdag op de Afsluitdijk in Poederoijen (gemeente Zaltbommel) door het oog van de naald gekropen. Ze zijn net niet getroffen door tegels die van een vrachtwagen afvielen. © politie Zaltbommel
POEDEROIJEN - Inzittenden van een busje zijn donderdag op de Afsluitdijk in Poederoijen (gemeente Zaltbommel) door het oog van de naald gekropen. Ze zijn net niet getroffen door tegels die van een vrachtwagen afvielen.
De vrachtwagenchauffeur heeft volgens de politie een bocht met te hoge snelheid genomen. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Toen hij terugstuurde, ging zijn combinatie slingeren en viel een deel van de lading (pallets met tuintegels) van de oplegger. Daardoor lag het wegdek over meerdere meters bezaaid met (brokken van) tegels.
Volgens de inzittenden van het busje zijn zij heel goed weggekomen. Wanneer zij iets eerder op het desbetreffende stuk weg hadden gereden, hadden zij een frontale aanrijding met de vrachtwagen kunnen hebben en/of de tegels hadden bovenop hun voertuig terecht kunnen komen.
De vrachtwagenchauffeur heeft een proces-verbaal gekregen voor het gevaar dat hij veroorzaakt heeft.
Foto: politie Zaltbommel
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!