Instellingen

Zoekactie naar vermiste Ellen is begonnen

© Omroep Gelderland
© politie Nunspeet
© Politie Nunspeet (bewerking Omroep Gelderland
© Omroep Gelderland
© Omroep Gelderland
NUNSPEET - De familie van de vermiste Ellen Hagenbeek (47) uit Nunspeet zoekt deze vrijdag zelf in het bos waar haar auto is gevonden. Een groep oud-militairen helpt daarbij.
De zoekactie begon om 9.00 uur. Op verzoek van de politie wordt er met een kleine groep gezocht. Zo'n 50 à 60 mensen begonnen 's ochtends met zoeken.
Woordvoerder Simen Klok: 'We begrijpen dat veel mensen willen helpen, maar met een grote groep zoeken werkt averechts. Zeker omdat er ook honden worden gebruikt bij de zoektocht. Die raken afgeleid als er zoveel mensen komen.' Eerder werd er opgeroepen om te helpen met zoeken. 

Omschrijving van Ellen

Ellen is een tengere, licht getinte vrouw van ongeveer 170 cm lang met zwart haar en bruine ogen. Ze droeg op de dag van vertrek een blauwe spijkerbroek met een gat ter hoogte van haar linker bovenbeen. Ze had bruine, halfhoge laarzen aan met hak en zilverkleurige gespen. Verder droeg ze een zwart-wit gestreept T-shirt. Waarschijnlijk had ze geen jas bij zich. 
Sinds haar vertrek op maandagochtend is er niks meer van Ellen vernomen. Haar auto is teruggevonden aan de Elspeterweg in Vierhouten. 
Het bos waar gezocht wordt (tekst gaat verder onder foto):
De politie gaat zelf niet opnieuw zoeken, wel helpt een groep ervaren speurders mee. Het zogeheten Veteranen Search Team. Dat is een groep oud-militairen die na de zoektocht naar Anne Faber besloot om een vast zoekteam te gaan vormen, dat desgevraagd op zoek gaat naar vermiste personen.
Een woordvoerder van Defensie laat weten dat er geen militairen mee zoeken. 'De trackers van Defensie zoeken eigenlijk alleen de eerste 24 uur na een vermissing. Zij kijken vooral naar verse sporen, die zijn er nu niet meer.'    

Onderzoek in volle gang

Woensdag kamden agenten al het bewuste bos bij de Elspeterweg (N310) uit, maar dat leverde niks op. Er werd gezocht met honden en een politiehelikopter. De politie gaat daarom niet opnieuw het gebied in. Wel worden tips nagetrokken. De politie heeft nog geen aanleiding om op andere plaatsen te zoeken. 

'De wanhoop nabij'

Zus Louise vertelt aan De Stentor dat haar familie 'de wanhoop nabij is'. 'We willen heel graag iets doen, het kan toch niet zo zijn dat we haar niet vinden?' De zoekactie heeft ze opgezet met de zoon en vriend. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!