Instellingen

Mannen mishandelen beveiliger en gooien hekken door de lucht in Oldebroek

De politie heeft tijdens de koningsnacht in Oldebroek drie mannen aangehouden. De drie maakten amok toen beveiligers een minderjarig meisje wat hardhandig een feesttent uitzetten wegens bezit van alcohol. Dat stond de drie niet aan. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) verleende assistentie maar kreeg een trap in de rug. Ook enkele hekken vlogen door de lucht.

OLDEBROEK - De politie heeft tijdens de koningsnacht in Oldebroek drie mannen aangehouden. De drie maakten amok toen beveiligers een minderjarig meisje wat hardhandig een feesttent uitzetten wegens bezit van alcohol. Dat stond de drie niet aan. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) verleende assistentie maar kreeg een trap in de rug. Ook enkele hekken vlogen door de lucht.

Agenten grepen vervolgens in en namen de drie mannen mee naar het politiebureau wegens mishandeling en belemmering. Het gaat om twee mannen van 22 en 34 jaar oud uit Elburg en een 16-jarige jongen uit Oldebroek. De 16-jarige is inmiddels weer op vrije voeten, aldus een politiewoordvoerder.

'Elders gewone uitgaansavond'

Elders in de provincie was de koningsnacht te vergelijken met een gewone uitgaansavond. Er waren hier en daar aanhoudingen voor gebruikelijke zaken als baldadigheid, belediging en openbare dronkenschap.

'Als politie waren we op de belangrijkste feestlocaties zichtbaar aanwezig tijdens de koningsnacht. Dat het overwegend rustig bleef, is een compliment waard aan iedereen', aldus een politiewoordvoerder.      

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!