Instellingen

Orka Morgan ging terecht naar Tenerife

De verhuizing van orka Morgan vanuit het Dolfinarium in Harderwijk naar Tenerife was rechtmatig, dat heeft de bestuursrechter in Utrecht woensdag bepaald. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De verhuizing van orka Morgan vanuit het Dolfinarium in Harderwijk naar Tenerife was rechtmatig, dat heeft de bestuursrechter in Utrecht woensdag bepaald.
De stichting Free Morgan vond dat de orka onder valse voorwendselen is verhuisd naar Tenerife. Het dier zou in het Spaanse Loro Parque alleen worden gebruikt voor onderzoek en educatie, maar volgens de stichting is Morgan tegen de afspraken in terecht gekomen in een fokprogramma. Het dier is nu drachtig.
'Wilde dieren zijn goud waard, dit kalf dus zeker', zei de stichting eerder. Maar de rechter vindt dat een drachtige Morgan niet genoeg bewijs is om aan te tonen dat het opnemen in een fokprogramma van meet af aan de bedoeling was.
Orka Morgan werd in 2010 ernstig verzwakt gevonden in de Waddenzee en werd naar het Dolfinarium in Harderwijk gebracht om te herstellen. In 2011 verhuisde het dier met toestemming van het kabinet naar Tenerife.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!