Instellingen

Hans Kraay stopt per direct bij FC Lienden

Hans Kraay jr. is per direct gestopt als trainer van FC Lienden. Dat bevestigt voorzitter Nico Wagenvoort van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden. © Omroep Gelderland
LIENDEN - Hans Kraay jr. is per direct gestopt als trainer van FC Lienden. Dat bevestigt voorzitter Nico Wagenvoort van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden.
Volgens Wagenvoort waren uitlatingen van twee supporters die al jaren bij de club rondlopen en een lid van de businessclub voor Kraay aanleiding om op te stappen. De club spreekt op haar site van een 'betreurenswaardig voorval' en een 'woordenwisseling tussen Hans Kraay jr. en een drietal supporters'. Volgens Lienden werd Kraay daarbij onheus bejegend, wat leidde tot het per direct opstappen van de 58-jarige Ophemertenaar.
Kraay lichtte de spelersgroep en de technische staf rond 20.00 uur in, nadat hij eerder Wagenvoort en penningmeester Adrie Timmer op de hoogte had gesteld.

'Negen succesvolle jaren'

Wagenvoort betreurt het vertrek van Kraay. 'Het waren negen succesvolle jaren. Hij heeft FC Lienden mede op de kaart gezet.' 'Dit voortijdige vertrek van Hans Kraay jr. als trainer en de clubmensen Hans en Sofie Kraay als dicht bij de club FC Lienden betrokkenen is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club', stelt FC Lienden op de site.   
Kraay begon in 2004 bij Lienden, waarmee hij in 2005 kampioen werd van de tweede klasse en een jaar later promoveerde naar de hoofdklasse. In 2008 zorgde hij met zijn team voor een enorme stunt door Vitesse uit te schakelen in de KNVB Beker.
In het seizoen 2010/2011 kwam Kraay met Lienden uit in de toenmalige topklasse, waarna hij de club verliet. In 2016 keerde hij terug bij Lienden, waarmee hij zesde werd in de tweede divisie.

'Niet de schoonheidsprijs'

Dit seizoen gaat het moeizamer. Lienden staat op de twaalfde plaats. Wagenvoort: 'We moeten alle zeilen bijzetten, maar we hadden de intentie om met Hans Kraay verder te gaan. Zoals er met hem nu is omgegaan, verdient niet de schoonheidsprijs.'
Het lukte Omroep Gelderland nog niet om een reactie van Kraay te krijgen. Voorlopig neemt assistent-trainer Jan Veldhuizen zijn taken waar.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!