Instellingen

Betonblokken bij overweg Aalten na dodelijk ongeluk; nog 32 onbewaakte overwegen over

De onbewaakte overweg aan de Tuunterweg in Lintelo bij Aalten, waar woensdagavond een 19-jarige automobilist uit Aalten om leven kwam, is afgesloten met betonblokken. Dat meldt de gemeente Aalten. © ProRail

AALTEN - De onbewaakte overweg aan de Tuunterweg in Lintelo bij Aalten, waar woensdagavond een 19-jarige automobilist uit Aalten om leven kwam, is afgesloten met betonblokken. Dat meldt de gemeente Aalten.

'Verschrikkelijk dat dit gebeurd is', vindt burgemeester Stapelkamp. 'Dit mag niet meer gebeuren. Als college hebben we daarom opdracht gegeven de overweg per direct af te laten sluiten voor gemotoriseerd verkeer.'

Foto: ProRail

Het plan is om in de toekomst veiligheidsmaatregelen als spoorbomen en bellen te installeren. Het is nog niet bekend wanneer die aanpassingen worden doorgevoerd. 

In Gelderland zijn volgens ProRail nu nog 32 NABO's, niet-actief beveiligde overwegen. De spoorbeheerder streeft ernaar die allemaal te sluiten, stelt woordvoerder Aldert Baas. Daarover moet nog wel met overheden worden onderhandeld. In Winterswijk lopen al procedures om onbewaakte overgangen te sluiten.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!