Nieuws

Jongste raadslid van Gelderland geïnstalleerd

Hij moest even geduld hebben, maar donderdagavond was het zover: de 18-jarige Tom de Nooijer is beëdigd als raadslid voor de gemeenteraad van Oldebroek. De Nooijer is één van de jongste raadsleden van Nederland en het jongste van Gelderland. Hij werd 5 april 18 jaar. © Facebook/Tom de Nooijer
Hij moest even geduld hebben, maar donderdagavond was het zover: de 18-jarige Tom de Nooijer is beëdigd als raadslid voor de gemeenteraad van Oldebroek. De Nooijer is één van de jongste raadsleden van Nederland en het jongste van Gelderland. Hij werd 5 april 18 jaar.
De beëdiging:
Jongste raadslid van Gelderland geïnstalleerd
Het nieuwbakken raadslid werd gekozen met 202 voorkeursstemmen. Na de fractievoorzitter kreeg hij de meeste stemmen. Hij stond op nummer 5 van de lijst. De SGP behaalde 4 zetels in Oldebroek. Omdat De Nooijer nog geen 18 jaar was, moest hij wachten tot zijn verjaardag om officieel aanspraak te kunnen maken op zijn raadszetel. 
Zijn interesse in politiek begon al op zijn vijftiende. Toen werd De Nooijer voorzitter van SGP-jongeren Elburg/Oldebroek en was hij de jongste voorzitter aller tijden van een lokale commissie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!