Nieuws

D66 Ede versplintert binnen maand na verkiezingen

Raadzaal Ede.
Nog geen maand na de verkiezingen op 21 maart is de fractie van D66 in Ede versplinterd. Raadsleden El Kaddouri en Moorman verlaten de fractie wegens een 'vertrouwensbreuk'. De partij stapt uit de coalitieonderhandelingen. © Archief
EDE - Nog geen maand na de verkiezingen op 21 maart is de fractie van D66 in Ede versplinterd. Raadsleden El Kaddouri en Moorman verlaten de fractie wegens een 'vertrouwensbreuk'. De partij stapt uit de coalitieonderhandelingen.
De twee raadsleden kwamen afzonderlijk van elkaar tot de conclusie dat ze geen lid meer willen zijn van de fractie. Dat gebeurde tijdens een ingelaste fractievergadering op woensdagavond 18 april. De drie raadsleden werden het niet eens over de keuze van de wethouderskandidaat. De discussie liep zo hoog op dat de fractie concludeerde dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen is en dat er geen basis is om samen verder te gaan.
El Kaddouri en Moorman zeggen in een persbericht de uitkomst 'ten zeerste' te betreuren, maar willen geen nadere toelichting geven. De raadsleden zeggen dat vooraf een door de partij onuitgesproken voorkeur bestond, waardoor de raadsleden zich onvoldoende gehoord en serieus genomen voelden.
El Kaddouri en Moorman zullen voorlopig verder gaan onder de naam 'fractie El Kaddouri/Moorman'. Stephan Neijenhuis gaat in zijn eentje door als D66.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl