Nieuws

Badmeesters gezocht voor zwembad Hoog-Keppel

Hessenbad vóór de opknapbeurt
Het 'nieuwe' Hessenbad in Hoog-Keppel is helemaal klaar voor de zomer, maar heeft nog wel een aantal vrijwilligers nodig die het openluchtzwembad draaiende kunnen houden. Zo worden er nog badmeesters en toezichthouders gezocht.
HOOG-KEPPEL - Het 'nieuwe' Hessenbad in Hoog-Keppel is helemaal klaar voor de zomer, maar heeft nog wel een aantal vrijwilligers nodig die het openluchtzwembad draaiende kunnen houden. Zo worden er nog badmeesters en toezichthouders gezocht.
Het Hessenbad is sinds dit jaar een zelfstandige vereniging en draait dan ook volledig op vrijwilligers Tijdens een actieweek in maart is er geld ingezameld en zijn leden geworven zodat het bad kan blijven voortbestaan. 
Het bad gaat op 29 april open voor publiek en is inmiddels helemaal opgeknapt. Maar er zijn nog wel mensen nodig die tijdens de openingstijden toezicht houden en badmeester kunnen zijn. Bovendien moet de waterkwaliteit dagelijks meermalen gecontroleerd worden door vrijwilligers. 'En vooral het vinden van badmeesters en toezichthouders is nog niet zo makkelijk', zegt één van de initiatiefnemers van het nieuwe Hessenbad Mart de Kruif. 'Want dat moeten wel mensen zijn die daartoe bevoegd zijn. Ze moeten dus eerste een cursus volgen van enkele dagen en daar heeft niet iedereen zomaar tijd voor.'

Hoe meer, hoe beter

Volgens de Kruif heeft een aantal vrijwilligers zich al aangemeld. 'Maar, hoe meer mensen we hebben hoe vaker het zwembad open kan'. Mocht het niet lukken voor 29 april dan hoopt het Hessenbad tijdelijk gebruik te kunnen maken van badmeesters van het naastgelegen binnenzwembad.
In maart werd een actieweek gehouden om het zwembad te redden van de ondergang. Vrijwilligers probeerden zoveel mogelijk dorpelingen lid te maken van de nieuwe vereniging die het zwembad gaat exploiteren. Met een lidmaatschap krijg je voor 100 euro onbeperkt toegang tot het bad voor vier personen. Het is niet bedoeld als abonnement; je wordt als het ware mede-eigenaar van het bad. Daarnaast werd er 48.000 euro opgehaald. Behoud van het zwembad is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl