Nieuws

Vegetarisch verpleeghuis gered

Vegetarisch verpleeghuis Felixoord in Oosterbeek is gered. Woningcorporatie Woonzorg Nederland ontwikkelde samen met zorginstelling Icare en de gemeente Renkum een plan zodat Felixoord kan blijven bestaan. 'Het houdt een vegetarisch signatuur', verzekert Frank ter Braak van Woonzorg Nederland. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Vegetarisch verpleeghuis Felixoord in Oosterbeek is gered. Woningcorporatie Woonzorg Nederland ontwikkelde samen met zorginstelling Icare en de gemeente Renkum een plan zodat Felixoord kan blijven bestaan. 'Het houdt een vegetarisch signatuur', verzekert Frank ter Braak van Woonzorg Nederland.
Het verpleeghuis dreigde te moeten besluiten, omdat alleen ouderen die zware zorg nodig hebben nog in een verpleeghuis terecht kunnen. Felixoord is een gemeenschap waar vegetariërs oud kunnen worden.
Dat blijft dus zo. Naast de verpleeghuisplaatsen komen er 25 zelfstandige sociale huurappartementen voor vegetarische 55-plussers in het gebouw. Die kunnen een vorm van thuiszorg krijgen.
Felixoord ligt op Vegetarisch Woonpark Ommershof. Dat is een woon- of leefgemeenschap met zelfstandige woningen voor vegetarische senioren. Dat wordt nu dus deels uitgebreid naar het gebouw van Felixoord.

Ruim 3000 handtekeningen

Vorig jaar startte de Cliëntenraad Felixoord nog een petitie om het verpleeghuis te behouden. Er werden ruim 3000 handtekeningen opgehaald en aangeboden aan de Tweede Kamer.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl