Instellingen

Na de pannenkoek frikandel speciaal is er nu de... carpacciopannenkoek

Nog steeds komen mensen uit het hele land naar Zeddam om de pannenkoek met frikandel speciaal te proeven. Nu is het tijd voor wat nieuws: de carpacciopannenkoek. © Luc Peters
ZEDDAM - Nog steeds komen mensen uit het hele land naar Zeddam om de pannenkoek met frikandel speciaal te proeven. Nu is het tijd voor wat nieuws: de carpacciopannenkoek.
Na het succes van de frikandelpannenkoek was eigenaar Luc Peters van Brinks Pannenkoeken op zoek naar een waardige opvolger.
'We hebben getest met de kroket- of bitterbalpannenkoek. De smaak bleek echter heel vlak te zijn. Geen goed idee dus.'

Op een bedje van sla

De carpaccio op een pannenkoek met daarop een bedje van sla en afgemaakt met truffelmayonaise, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en pesto! Dat is de officiële opvolger van de frikandelpannenkoek.
Luc: 'De kunst is om de carpaccio niet te koud of te warm te serveren. Dat lukt ons aardig. De carpacciopannenkoek staat al een poosje op de kaart en er wordt goed op gereageerd. We vonden het daarom tijd worden, om het nieuws te delen op Facebook.'
De tekst gaat verder onder de afbeelding
Een primeur is het overigens niet. Diverse pannenkoekrestaurants laten weten dat ze de carpacciopannenkoek al op de kaart hebben staan.  

Pannenkoeken bakken in de radiostudio

Nadat Omroep Gelderland in augustus vorig jaar berichtte over de pannenkoek met frikandel speciaal werd Luc overspoeld met media-aandacht. 'Ik heb zelfs nog in de radiostudio van Q Music pannenkoeken staan bakken.'
Luc denkt dat de pannenkoek met carpaccio een perfect gerecht is voor de zomer. 'Lekker fris. En onze pannenkoek is neutraal, niet zoet of zout en daar past de smaak van carpaccio perfect bij.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!