Nieuws

VIDEO: Burgemeester stuntelt bij doop schip: 'Het leek een eenvoudige opgave'

Dat het dopen van een schip best lastig kan zijn, heeft burgemeester Carol van Eert van Rheden maandag aan den lijve ondervonden. Hij gooide vijf keer mis. © Gemeente Rheden
DIEREN - Dat het dopen van een schip best lastig kan zijn, heeft burgemeester Carol van Eert van Rheden maandag aan den lijve ondervonden. Hij gooide vijf keer mis.
Scouting Dieren heeft begin dit jaar een nieuw schip aangeschaft en op tweede paasdag werd dat feestelijk gevierd. De burgemeester hoefde alleen maar een fles champagne - die vastzat aan een touw - tegen de boeg te gooien, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.
Pas bij de zesde poging spatte de fles uiteen, waarna Van Eert het schip een behouden vaart wenste.
Bekijk de beelden:
Van Eert reageerde woensdagochtend op Radio Gelderland op zijn gestuntel. 'Het leek een eenvoudige opgave', zei hij grappend.

'Gooien met veel geweld'

'Ik heb ooit eerder een schip gedoopt en dat ging in een keer goed. Omdat ik toen met te veel geweld gooide, wilde ik het nu iets voorzichtiger doen en bleek ik ineens zes, zeven pogingen nodig te hebben. En dan moet je weten dat het de vorige keer om een klein bootje ging.'
VIDEO: Burgemeester stuntelt bij doop schip: 'Het leek een eenvoudige opgave'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl