Gemeente Arnhem

Schoolkinderen zijn aanrijdingen zat en starten handtekeningenactie

De leerlingen van basisschool de Wijzer in Arnhem zijn handtekeningen aan het verzamelen. Dat doen ze omdat de scholieren te maken hebben met een gevaarlijk kruispunt in hun buurt. Meerdere kinderen van de school zijn al aangereden en met het laatste incident is de maat vol. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De leerlingen van basisschool de Wijzer in Arnhem zijn handtekeningen aan het verzamelen. Dat doen ze omdat de scholieren te maken hebben met een gevaarlijk kruispunt in hun buurt. Meerdere kinderen van de school zijn al aangereden en met het laatste incident is de maat vol.
Het gaat om de kruising van de Hommelseweg en de Dalweg. Het is daar gevaarlijk en de leerlingen laten het er daarom niet bij zitten. De gemeente laat weten dat de problemen met het kruispunt bekend zijn en ze onderzoekt de mogelijkheden voor een rotonde. De kinderen willen dat er snel actie komt en zijn daarom een handtekeningenactie gestart. 
Quinten Sanders, leerling van de Wijzer, woont vlak bij het kruispunt en ziet bijna dagelijks ongelukken gebeuren. Dat wordt minder als er een rotonde komt denken de leerlingen. Ze hebben zelf al een schets gemaakt over hoe het beter zou kunnen. Bij 1000 handtekeningen wordt de kwestie besproken door de politiek in Arnhem, maar zover is het nog niet. 
De reportage:
Schoolkinderen zijn aanrijdingen zat en starten handtekeningenactie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!