Gemeente Ermelo

Verzette klok fataal voor dieren: '15 procent meer aanrijdingen'

Het ingaan van de zomertijd verhoogt de kans op wildaanrijdingen met zeker 15 procent, schat boswachter Ger Verwoerd van Gelders Landschap en Kastelen. © Omroep Gelderland
ERMELO - Het ingaan van de zomertijd verhoogt de kans op wildaanrijdingen met zeker 15 procent, schat boswachter Ger Verwoerd van Gelders Landschap en Kastelen.
Door de zomertijd valt de ochtendspits samen met de trek van de dieren, die na het grazen in de vroege ochtend terugkeren naar de rustgebieden waar ze overdag verblijven. Daarbij moeten ze soms wegen zoals de N302 bij Ermelo oversteken.
Volgens de boswachter gebeuren er in de periode na de invoering van de zomertijd 15 tot 20 procent meer wildaanrijdingen. Verwoerd adviseert automobilisten rustig te rijden en goed op te letten of er iets beweegt langs de weg.
Na een dag of tien zijn de dieren gewend aan het eerder op gang komen van de ochtendspits en gaat het aantal wildaanrijdingen langzaam weer omlaag. Vorig jaar werden er in totaal in Gelderland 2190 dieren aangereden. Het jaar daarvoor lag dat aantal een stuk lager: 1578. Dit jaar zijn er 428 aanrijdingen geweest. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!