Nieuws

Vijf dodelijke slachtoffers crash Helmond werkten voor bedrijf in Velp

HELMOND - De vijf mensen die vanmiddag omkwamen nadat hun busje bij Helmond op een vrachtwagen botste, werkten voor een bedrijf in Velp. Het gaat om De Horizongroep, een bedrijf dat veel Oost-Europese werknemers detacheert. De dodelijke slachtoffers zijn vier mannen tussen de 27 en 37 jaar en een vrouw van 24 jaar.
Het busje raakte door nog onbekende oorzaak op de N270 opeens op de linkerhelft van de weg en ramde de vrachtwagen frontaal. 
In het busje zaten acht mensen van wie er vijf omkwamen, vier mannen en een vrouw. Het gaat om Roemeense gastarbeiders. De drie andere inzittenden, een vrouw van 49 en twee mannen van 36 jaar, raakten zwaargewond, net als de 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heusden Asten. Alle inzittenden van het busje zijn woonachtig in het Duitse Goch.
Bij de bestuurder van de bestelbus werd bloed afgenomen voor nader onderzoek.
'We moesten met z’n allen gelijk op de rem en veel mensen gingen de mensen uit het busje helpen', vertelt een getuige bij Omroep Brabant.
De weg was na het ongeluk urenlang afgesloten. De N270, de Helmondsingel, is een tweebaansweg in tegengestelde richtingen. Op de provinciale weg mag worden ingehaald. Of het ongeluk ook gebeurde bij een inhaalactie kan de politie niet zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!